Predavanje: Od kod izvirajo vedenjske težave?

Predavanje: Od kod izvirajo vedenjske težave?

Vse več pasjih skrbnikov se pri vzgoji psov srečuje z različnimi izzivi – od neprijetnega vlečenja na povodcu in skakanja na obiske do resnejših težav, kot sta na primer reaktivno in agresivno vedenje. Včasih se ta vedenja pojavijo kljub obisku pasje šole in doslednemu delu s psom. To ni frustrirajoče le za skrbnika, ampak tudi za psa. In namesto, da bi nam bilo sobivanje s psom v veselje, nam začne povzročati dodatne skrbi.

Razlogov za vedenjske težave je veliko, vsem pa je skupno eno – vsako vedenje, pa naj bo še tako nezaželeno, je oblika komunikacije. Psi nam s svojim obnašanjem sporočajo, da nekaj ni v redu. In ta »nekaj« običajno ni pomanjkanje treningov ali nedoslednost pri vzgoji.

Na predavanju bom govorila o najpogostejših vzrokih, ki se skrivajo za različnimi neželenimi vedenji. Med njimi se presenetljivo pogosto skrivajo napake pri izpolnjevanju osnovnih potreb. Podobno, kot smo mi razdražljivi, kadar smo utrujeni, lačni ali preobremenjeni, v takih okoliščinah tudi psi reagirajo podobno. Na predavanju bom govorila o spanju, prehrani, gibanju in socializaciji psov, o primernih in neprimernih aktivnostih zanje ter o drugih dejavnikih, ki vplivajo na pasje počutje.
Izvedeli boste tudi, kako z nekaj preprostimi ukrepi omiliti težave in kje začeti pri njihovem odpravljanju.

Predavanje bo trajalo približno 1,5h, na koncu pa bo čas tudi za vaša vprašanja.

 

KDAJ: torek, 23. 1., ob 19h

KJE: Prek spleta (Zoom)

CENA: 25 eur

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *