• Alja Willenpart

    alja-willenpart

Šolo Psuprijazen.si vodim Alja Willenpart. Moja zgodba s psi se začne leta 2013, ko sem se kot prostovoljka pridružila Društvu za zaščito živali Ljubljana in Zavetišču Ljubljana kot sprehajalka psov. Tam sem imela priložnost spoznati najrazličnejše pse s takimi in drugačnimi težavami. To me je spodbudilo k pridobivanju novh teoretičnih in praktičnih znanj, saj sem si jih želela bolje razumeti in jim pomagati.

Opustila sem študij tujih jezikov in se po programu izobraževanja odraslih izobrazila za veterinarskega tehnika, nato pa sem se vpisala na program IDTE (International Dog Trainer Education) pri kinologinji Turid Rugaas. Leto in pol trajajoče izobraževanje sem zaključila leta 2017, temu pa so sledila še dodatna izobraževanja za delo z nosom ter za delo z agresivnimi psi pri priznanih tujih strokovnjakinjah Anne Lill Kvam in Amber Batson. Znanje redno nadgrajujem na izobraževanjih doma in v tujini.

Preden sem se odločila za samostojno podjetniško pot, sem praktične izkušnje pridobivala z delom v pasjem hotelu, kot sprehajalka – mentorica v Zavetišču Ljubljana in kot inštruktorica ter vodja pasje šole ZA PSA pod okriljem Društva za zaščito živali Ljubljana.

Sem tudi polna članica organizacije PDTE (Pet Dog Trainers of Europe), zavezane k doseganju najvišjih standardov s področja dobrobiti, obravnave in vzgoje psov.

Pse vidim kot družinske člane in prijatelje, s katerimi si je užitek deliti vsakdan. Svoje znanje in izkušnje se trudim prenesti čimveč pasjim skrbnikom in jim pomagati vzpostaviti pristen, trden in prijateljski odnos s psom.

  • International Dog Trainer Education s Turid Rugaas, 2016/2017
  • Nosework Education z Anne Lill Kvam, 2018
  • Dog Aggression for Animal Professionals z Dr. Amber Batson, 2019
  • Advanced Dog Aggression Course for Animal Professionals z Dr. Amber Batson, 2019
Alja-Willenpart