• Alja Willenpart

    alja-willenpart

Šolo Psuprijazen.si vodim Alja Willenpart. Moja zgodba s psi se začne leta 2013, ko sem se kot prostovoljka pridružila Društvu za zaščito živali Ljubljana in Zavetišču Ljubljana kot sprehajalka psov. Tam sem imela priložnost spoznati najrazličnejše pse s takimi in drugačnimi težavami.  Spoznala sem, da se za vsakimi kosmatimi ušesi se skriva kompleksno, inteligentno in čuteče bitje s svojim edinstvenim značajem, ki se z izzivi, ki jih prinaša življenje, sooča kakor ve in zna. Zato tudi ni recepta, ki bi deloval za vse in ki bi lahko naslovil vse težave. To me je spodbudilo k pridobivanju novh teoretičnih in praktičnih znanj, saj sem si jih želela bolje razumeti in jim pomagati.

Opustila sem študij tujih jezikov in se po programu izobraževanja odraslih izobrazila za veterinarskega tehnika, nato pa sem se vpisala na program IDTE (International Dog Trainer Education) pri kinologinji Turid Rugaas. Leto in pol trajajoče izobraževanje sem zaključila leta 2017, temu pa so sledila še dodatna izobraževanja za delo z nosom ter za delo z agresivnimi psi pri priznanih tujih strokovnjakinjah Anne Lill Kvam in Amber Batson. Znanje redno nadgrajujem na izobraževanjih doma in v tujini, trenutno pa se izobražujem še za miofascialno terapevtko pri Galen Myotherapy v Angliji.

Preden sem se odločila za samostojno podjetniško pot, sem praktične izkušnje pridobivala z delom v pasjem hotelu, kot sprehajalka – mentorica v Zavetišču Ljubljana in kot inštruktorica ter vodja pasje šole ZA PSA pod okriljem Društva za zaščito živali Ljubljana. Vse to mi je dalo neprecenljive izkušnje na področju dobrobiti psov, razumevanju njihovih težav, komunikacije in odnosov, ki se vzpostavljajo med psi ter med psi in ljudmi. Posebno pozornost posvečam vplivu, ki ga imamo ljudje na pse in njihovo obnašanje.

Sem tudi polna članica organizacije PDTE (Pet Dog Trainers of Europe), zavezane k doseganju najvišjih standardov s področja dobrobiti, obravnave in vzgoje psov.

Pse vidim kot družinske člane in prijatelje, s katerimi si je užitek deliti vsakdan. Svoje znanje in izkušnje se trudim prenesti čimveč pasjim skrbnikom in jim pomagati vzpostaviti pristen, trden in prijateljski odnos s psom. Pomagam vam lahko pri najrazličnejših težavah, s katerimi se soočate pri vzgoji psov ne glede na njihovo pasmo ali starost. Dobro pa se bomo ujeli tudi, če vaš pes težav nima, pa bi ga le želeli bolje razumeti, se z njim še bolj povezati in mu omogočiti lepo, kakovostno in srečno življenje z vami.

  • International Dog Trainer Education s Turid Rugaas, 2016/2017
  • Nosework Education z Anne Lill Kvam, 2018
  • Dog Aggression for Animal Professionals z Dr. Amber Batson, 2019
  • Advanced Dog Aggression Course for Animal Professionals z Dr. Amber Batson, 2019
  • Galen Myotherapy Diploma (izobraževanje še poteka)
Alja-Willenpart