Predavanje: Pasja govorica

Kako pogosto slišimo besede »če bi le znal govoriti…«, ko gre za naše pse? Vendar se psi v resnici ves čas pogovarjajo. Njihov govor obsega mnogo več kot le lajanje, cviljenje in renčanje. Pogovarjajo se predvsem s telesno govorico.

Njihov jezik obsega različne gibe telesa in mimiko obraza, s katerimi izražajo svoje namere in počutje, se izogibajo konfliktom ali opozarjajo »sogovornika«. Veliko konfliktov, ki jih imamo s psi, pravzaprav izvira iz šuma v komunikaciji z njimi. Od neposlušnosti do trme in celo ugrizov – psi nam s svojim obnašanjem ves čas nekaj sporočajo. Ko se naučimo govoriti njihov jezik, se izboljša naš odnos z njimi, učenje in vzgoja postaneta enostavnejša in srečevanje z neznanimi psi varnejše.

Na predavanju Pasja govorica pozornost namenim predvsem tistemu delu pasje komunikacije, ki obsega govorico telesa. Spoznali boste najpogostejše signale, s katerimi psi izražajo svoja čustva, ter se naučili, kako lahko z razumevanjem in uporabo telesne govorice še izboljšate odnos s svojim psom. Izvedeli boste, zakaj se psi na sprehodih včasih ustavljajo ali usedajo in nočejo naprej, zakaj renčijo, skačejo na vas ali mimoidoče, zakaj na prvi pogled prijetno srečanje med dvema psoma včasih nepričakovano preraste v pretep in kako s svojo telesno govorico vplivamo na pse.

Posnetek predavanja je na voljo preko YouTube, tako da za ogled potrebujete YouTube račun. Za dostop do predavanja izpolnite spodnjo prijavnico. Prejeli boste navodila za plačilo kotizacije, dostop do predavanja pa prejmete v roku 2 delovnih dni po prejemu plačila.

TRAJANJE: 1,5h

CENA: 25 eur

 

PRIJAVNICA: