Predavanje: Vzgoja pasjega adolescenta

Mladiček je ravno zamenjal zobe in nehal z neprestanim grizenjem, osvojil je osnove hoje na popuščenem povodcu in precej zanesljivo prišel na klic. Potem pa – kot bi nenadoma pozabil vse, kar se je naučil. Vleče na povodcu, skače, laja, besede »pridi« ne sliši več, preganjanje divjadi pa je bistveno bolj zanimivo od igre s skrbnikom. Dobrodošli v obdobju pasje adolescence.

Adolescenca je obdobje v odraščanju psov, ki traja od približno 6. meseca do 2. leta starosti. V tem obdobju se v pasjem telesu dogaja veliko sprememb, ki se odražajo tudi na njegovem vedenju. Adolescenti so manj poslušni, hitreje se razburijo, v tem obdobju se pogosto pojavijo različne vedenjske težave.

Na predavanju Vzgoja pasjega adolescenta bom govorila o vzrokih za nastanek težav v tem obdobju, in o rešitvah zanje. Izvedeli boste, kaj se takrat dogaja v pasjem telesu, zakaj je lahko vzgoja adolescenta tako zahtevna in s kakšnimi preprostimi ukrepi lahko omilimo in odpravimo vedenjske težave v tem obdobju, da se ne zakoreninijo.

Dotaknila se bom tudi vprašanja sterilizacije in kastracije in o njunem vplivu na pasje vedenje.

Predavanje bo trajalo približno 1,5h, na koncu pa bo še čas za vprašanja.

Za tiste, ki se predavanja ne boste mogli udeležiti v živo, bo na voljo tudi posnetek. Za ogled boste potrebovali YouTube oz. Google račun.

 

KDAJ IN KJE? 23. 7. 2024, Zoom

TRAJANJE: 1,5h

CENA: 25 eur

 

PRIJAVNICA: