Predavanje: Sam doma – strah pred samoto

Predavanje: Sam doma – strah pred samoto

Vse več pasjih skrbnikov se sooča z res zaskrbljujočo težavo – njihov pes ne more biti sam doma. Ob odsotnosti laja, tuli, uničuje igrače ali pohištvo, lula ali kaka v stanovanju – skratka, ne more biti varno sam. Nekateri psi se lahko umirijo le v kletki, drugih niti to ne ustavi ali pa se v kletki stanje še poslabša.

Tako vedenje ni moteče le za ljudi, ampak stisko povzroča tudi psu, ki ne razume, zakaj je ostal sam in kdaj se vrne njegova družina. Psi so namreč izredno družabna bitja, ki jim samota lahko predstavlja hud stres, ki dolgoročno negativno vpliva na njihovo počutje, vedenje in zdravje.

Na predavanju Sam doma – strah pred samoto govorim o razlogih za nastanek ločitvene stiske in neželenega vedenja v času samote ter predstavila nekaj rešitev, ki vam lahko pomagajo pri odpravljanju te težave. Vsak pes se lahko nauči, da nekaj časa počaka sam doma. Pomembno pa je, da se tega lotimo postopno, sočutno in na način, ki ga pes razume.

 

Posnetek predavanja je na voljo preko YouTube, tako da za ogled potrebujete YouTube račun. Za dostop do predavanja izpolnite spodnjo prijavnico. Prejeli boste navodila za plačilo kotizacije, dostop do predavanja pa prejmete v roku 2 delovnih dni po prejemu plačila.

 

TRAJANJE PREDAVANJA: Približno 1h 45min

CENA: 25 eur

 

PRIJAVNICA: